Förädling med vördnad och varsamhet.

Ägarna, tillika byggherrarna – Sefab och Eklöf fastigheter, berättar om sina visioner och drömmar för Oasen Brf och kvarteret Renen.

Ett boende som andas stolthet.

Per, ägare av byggbolaget Sefab, berättar varmt om oasen mitt i stan som ska få de boende att känna stolthet och tillhörighet.

“Jag har sett huset i förbifarten när jag åkt förbi det, och alltid tyckt att det är ett otroligt vackert hus.”

För tre år sedan dök tillfället upp att förvärva det Blomska huset på Norra promenaden. Idag har återskapandet av den pampiga byggnaden börjat. 

“Det kommer att bli en oas mitt i stan. Ett riktigt härligt boende.” 

Målet är att återställa det fina huset så långt det är möjligt. Två nya moderna flyglar kommer att byggas till ut mot Norra promenaden. De kommer att fånga upp det gamla huset på ett fint sätt, samtidigt som de kommer att uttrycka den här tidens tecken. 

“Det kommer att bli ett häftigt möte. Det finns få såna här fastigheter i Norrköping.” 

Huset kommer att bli ett bidrag till Norrköping. De moderna flyglarna som möter den gamla huvudbyggnaden kommer att ge en spännande dynamik till kvarteret. 

“Visionen är ett riktigt unikt boende som man är stolt och glad över att komma hem till varje dag.”

Nytt liv med gammal själ.

Thomas, vd på Eklöf fastigheter, berättar om visionen att bevara och återskapa det Blomska huset på Norra promenaden. 

Det Blomska huset, som snart är över 100 år gammalt, kommer att få sällskap av två moderna flyglar med 22 stycken lägenheter. Uttrycket i de nya byggnaderna kommer andas modernitet. 

Huvudbyggnadens karaktär kommer att återskapas till den glans som en gång fanns. Visionen är att bevara det gamla uttrycket och att inte fördärva historien.

“En sån här byggnad har ju en själ. Det är ingenting man vill fördärva på något sätt, utan det gäller att försöka bevara och återskapa det som behöver återskapas.”

Thomas ser fram emot att det Blomska huset kommer att fyllas med människor, liv och rörelse på nytt. Oasen kommer att bli en vacker plats att bo på. 

“De som väljer att bosätta sig här kommer verkligen att få uppleva den här fina miljön.”

Historiskt med modern känsla.

Hampus, inköpare på byggbolaget Sefab, berättar om byggnadernas interiör. 

“Många anpassningar i renoveringen kommer att ske på plats. Vi vill hålla kvar i det historiska, men addera en modern känsla.”

Lägenheterna kommer att vara påkostade. I köken kommer man att erbjuda bänkskivor i granit som standard, i både nyproduktionsdelen och i den befintliga byggnaden. I badrummen kommer man erbjuda kakel och klinker samt tvättmaskin, torktumlare, takdusch och badrumskommod och spegelskåp i samma stil som köken. 

“Vi vill göra ett bra jobb och se till att leva upp till de förväntningar som finns på projektet.” 

Mycket av den gamla byggnaden kommer att speglas i de nya moderna flyglarna, såsom fönstersättningar och kulörer på puts. Fasaden på det gamla huset kommer även att renoveras så att den känns ny och fräsch. De två flyglarna kommer bidra till en herrgårdsmiljö med en fin helhet i det yttre och med pigga olikheter invändigt.

“Vi skapar något nytt. Vi ger nytt liv och kärlek till en gammal byggnad som brukade sjuda av liv.”

Kontakt

Vill du veta mer eller göra en intresseanmälan? Kontakta Jennifer eller Marie på Fastighetsbyrån så hjälper de dig.

Oasen Brf är ett samarbetsprojekt mellan SEFABSvenska Entreprenad & Förvaltnings AB, och EKLÖF, Eklöf Fasighets AB.

Webbplatsen oasenbrf.se innehåller inspirationsmaterial för försäljning av. Bilder för inspiration och känsla används på webbplasen som kan komma att skilja sig från slutresultatet. Stäm därför alltid av viktiga materialval och detaljer med din mäklare för att säkerställa ditt boende innan du tar beslut om köp.