Gammalt och nytt i samklang.

Arkitekten Felix från Fredrikssons arkitektkontor berättar om utmaningarna – och möjligheterna – med att uppföra nya huskroppar intill en hundra år gammal fastighet.

En hemlig trädgård.

Vilka utmaningar ställs man inför när man tar sig an ett hundra år gammalt hus? Arkitekten Felix berättar om projektets utmaningar och möjligheter utifrån ett arkitektperspektiv.

“Det har varit viktigt att få de nya huskropparna att samspela med den gamla. Det som blir unikt med det här boendet är den skyddade innergården mellan de två flyglarna och huvudbyggnaden.”

Lägenheterna i flyglarna kommer att vara generösa och de flesta har balkonger och terrass. I huvudbyggnaden kommer mycket av den gamla känslan bevaras.

“Det kommer att finnas en fin bröstningslist, fina förhöjda socklar på golven och spegeldörrar. Och så har vi tagit tillvara på de gamla dörrarna som fanns i huset tidigare.”

Det Blomska huset ligger centralt men ändå avskilt. Med en pampig trädkrans så blir trädgården lummig och en aning dold för förbipasserande.

“Det är som en hemlig trädgård innanför allén.”

Kontakt

Vill du veta mer eller göra en intresseanmälan? Kontakta Jennifer eller Marie på Fastighetsbyrån så hjälper de dig.

Oasen Brf är ett samarbetsprojekt mellan SEFABSvenska Entreprenad & Förvaltnings AB, och EKLÖF, Eklöf Fasighets AB.

Webbplatsen oasenbrf.se innehåller inspirationsmaterial för försäljning av. Bilder för inspiration och känsla används på webbplasen som kan komma att skilja sig från slutresultatet. Stäm därför alltid av viktiga materialval och detaljer med din mäklare för att säkerställa ditt boende innan du tar beslut om köp.